Ansvarlig spill og råd om gambling

Gambling er jo ikke akkurat noe nytt, og dermed kan man heller ikke si at problemene rundt gambling er nye. Men det er et mye større fokus på det, og bevisstheten rundt problematikken har gjort det lettere å få hjelp og å oppdage potensielle problemer tidligere. Alle vet jo at problemene finnes, men nesten ingen tror at det kan ramme dem, og det er der ansvarlig spill kommer inn, både for vår nettside, men også for bettingoperatører og bookmakere. Det er noen av oss som er i det man kan kalle for «risikogruppen», men spilleavhengighet er noe som kan ramme enhver.

Les videre for å lese om noen tips for hvordan du kan oppdage gamblingproblemer, og hvor du kan vende deg for hjelp.

Årsakene til at problemene oppstår

Dette er et litt vanskelig emne da det er så mange forskjellige grunner, potensielt sett. Det er vanskelig å finne en fellesnevner for alle tilfellene, og en vanlig myte er at folk tror spilleavhengige er grådige eller desperate. Vanligvis er det ikke tilfellet, da det er andre personlighetstrekk som spiller en viktigere rolle.

Om du noensinne har gamblet selv så har du nok fått den følelsen selv, den store følelsen av adrenalinrush som flyter gjennom kroppen, og det er ofte den følelsen folk blir avhengige av. Det er ikke nødvendigvis slik at man engang må vinne, da følelsen kommer fra øyeblikket det avgjøres om man er suksessfull eller ei. Og i akkurat det øyeblikket glemmes alle bekymringer man har i livet, noe som gjør det spesielt ønskverdig å få det øyeblikket så mange ganger som mulig.

Og det er klart, om man har spilt og spil, og tapt og tapt, så føles det kanskje som den eneste utveien er å spille mer for å vinne alt tilbake igjen. Men det å grave seg ned dypere i grøfte er ikke den beste løsningen. Det er blant annet en av grunnene til at du aldri bør spille med mer penger enn du har, altså ikke lån, og ikke spill med mer enn du har råd til.

De vanligste problemene du bør vite om

Her skal du få noen tips og råd om hva du bør se etter, og forsøke å være oppmerksom på, både når det gjelder deg selv, og andre som gambler mye.

Om dette er noe du kjenner deg igjen i, eller om du kjenner det igjen i andre rundt deg, så bør du stoppe umiddelbart med gamblingen. Om det er noen rundt deg, så bør du oppfordre personen til å kontakte organisasjoner som kan hjelpe mot avhengighet, noe som du kan gjøre anonymt først, om du føler det er for pinlig.

Hvilke organisasjoner hjelper deg i Norge

Det er mange sider og organisasjoner som kan hjelpe deg:

En siste anbefaling

Først og fremst skal betting være gøy, ikke noe annet. Selv om man vil vinne så er spesielt spilleautomater klassifiserte som underholdning, ikke noe man reelt kan vinne penger på. Odds er litt annet, men det skal fortsatt være gøy.

Og vi anbefaler ikke å spille hos en operatør som ikke tar ansvarlig spill på alvor, som ikke lar deg sette grenser, ta en pause eller foreta selvekskludering. Det er mange råd og tips å ta til seg, og vi anbefaler at du er oppmerksom på alle disse potensielle problemene når det kommer til gambling.